'De Patrick' regisseur Tim Mielants ontvangt steun voor verfilming 'WIL'

Regisseur Tim Mielants, de grote winnaar van de Ensors met De Patrick, en scenarist Carl Joos (De Zaak Alzheimer, The Broken Circle Breakdown) hebben 925.000 euro subsidies ontvangen van het Vlaams Audiovisueel Fonds voor de verfilming van 'WIL', Jeroen Olyslaegers’ gelijknamige roman.

'WIL' speelt zich af in Antwerpen tijdens de tweede wereldoorlog en gaat over een hulpagent en aspirant-dichter Wilfried Wils. Wils moet kiezen tussen zijn geliefde Yvette, wiens broer het opneemt voor de joden, en zijn artistieke mentor Nijdig Baardje, die alle joden wil vervolgen. Verkerend in een tweestrijd, probeert Wilfried te overleven. 

Olyslaegers is alvast heel enthousiast over de verfilming: “Het productieteam bestaat uit zeer capabele mensen die meer dan gedreven zijn om hier een topfilm van te maken omdat ze het noodzakelijk vinden dat deze prent er komt en dat voelt bijzonder.” Jeroen vervolgt: “Het wordt allicht een wilde rit, dit soort cinema maken is nooit evident, maar met deze ploeg voel ik nu al de harteklop en ik wens iedereen veel moed. Dit boek heeft me al zoveel geschonken, zoveel lezers, erkenning en kracht, en dan nu dit. WIL wordt Cinema.”

Scenarist : Carl Joos
Productiehuis : Pollock & Bacon
Regisseur : Tim Mielants
Producent : Tomas Leyers
Producent : Jan Segers
Productiehuis : Lecter Scripted Media