Dealer - Jeroen Perceval

Het Ensor-prijsbeest van Jeroen Perceval is nu te bekijken op het platform Sooner en opnieuw in de bioscoop.

Dealer van het productiehuis Savage Film was de absolute winnaar in de categorie Film tijdens het Gala van De Ensors in 2022.

De film van Jeroen Perceval wist maar liefst negen van haar veertien nominaties te verzilveren, met de Ensors voor Beste Film, Beste Regie (Film), Beste Scenario (Film), Beste Acteerprestatie in een Ondersteunende Rol (Film) voor Bart Hollanders, Beste D.O.P. voor David Williamson, Beste Geluid voor Yanna Soentjens, Beste Muziek voor Stan Lee Cole, Beste Make-up voor Dorien Van Poucke en Beste Art Direction Bart Van Loo. Ten slotte sleepte het regiedebuut van Perceval ook de Telenet Publieksprijs in de wacht.

In Dealer maken we kennis met de veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

Jeroen Perceval, die we hoofdzakelijk kennen als acteur in onder meer d'Ardennen, Tabula Rasa en Fair Trade, maakt met Dealer zijn debuut als regisseur. Voor zijn zelfgeschreven verhaal strikte hij onder andere Veerle Baetens, Ben Segers, Bart Hollanders en Sverre Rous. De Vlaamse drama speelt zich hoofdzakelijk af in Antwerpen.

Je kan Dealer kijken op het platform Sooner en ook opnieuw op het grote scherm in de bioscoop!