Dorothée van den Berghe filmt roadmovie met Ruth Beeckmans

Midden februari zijn de opnames gestart voor de vierde langspeelfilm van Dorothée van den Berghe. Dorothée haar vorige film Rosie & Moussa won in 2018 de Ensor voor Beste Jeugdfilm en haar tweede langspeler sloot het filmfestival af in 2009.

Aller/Retour wordt een roadtrip met Ruth Beeckmans als Erika, een truckchauffeur, en Welket Bungué (Berlin, Alexanderplatz) als transmigrant Idy. Wanneer hun levens elkaar onverwachts kruisen, ontstaat er bijzondere vriendschap.

Na Rosie & Moussa, My Queen Karo en Meisje, staat ook in haar nieuwe film een sterke vrouwenrol centraal. Beeckmans, die ook meespeelde in Van den Berghes laatste film Rosie & Moussa, schitterde eerder al in TrioSafety First: The MovieLoft en in de veelgeprezen reeksen Albatros en Tabula rasa. Voor haar rol in Trio won Beeckmans overigens de Ensor voor Beste Actrice.

Het scenario werd geschreven door Michael De Cock, die ook al samenwerkte met Dorothée van den Berghe voor Rosie & Moussa en Claude M., een kortfilm voor de Lockdown-reeks op Eén. 

Aller/Retour is een coproductie van Caviar en VRT en wordt gemaakt met de steun van het VAF, KVS, het MEDIA programma van de Europese Commissie en Tax Shelter. Kinepolis Film Distribution (KFD) zal de film verdelen in de Benelux.

Het Belgische productiehuis Caviar maakt momenteel ook internationaal furore met Sound of Metal. Deze Belgisch-Amerikaanse dramafilm werd onlangs genomineerd voor maar liefst zes Oscarnominaties (Beste Film, Beste Acteur voor Riz Ahmed, Beste Acteur in een Bijrol voor Paul Raci, Beste Originele Scenario en Beste Geluid).

Aller/Retour zal vanaf een nader te bepalen datum te zien zijn voor het grote publiek.