Kortfilm 'Binge Loving' valt in de prijzen

Vandaag werden kortfilms onder het voetlicht geplaatst op Filmfestival Oostende. Niet alleen vond de jaarlijkse kortfilmcompetitie plaats, ook werd de Ensor voor Beste Kortfilm uitgereikt.  Makers Camille Ghekiere en Thomas Deknop vielen in de prijzen.

Vandaag werd niet alleen de winnaar van de Kortfilmcompetitie van FFO verkozen; ook de Ensor voor Beste Kortfilm werd uitgereikt. De Ensor Academie koos voor Binge Loving van Thomas Deknop. In Binge Loving krijgt een Brusselse privédetective van een cliënt de opdracht om haar man te volgen omdat ze vermoedt dat hij een minnares heeft in de hoofdstad. Wanneer de cliënt zichzelf onverwachts in het onderzoek dwingt, wordt de rechercheur uit zijn comfortzone gehaald.

De andere genomineerden waren De dag die wit was van Wannes Vanspauwen, Forestkeeper van Alisa Karo, Los veo van José Daniel Granados en Z Bratem van Mattias Bavré. De selectie werd gemaakt door een professionele jury die bestond uit filmmakers Michiel Dhont (Poor Kids), Joy Maurits (Hier.) en regisseursduo Sine en Imge Özbilge (Mosaic). 

In aanloop naar het Gala van De Ensors op zaterdag 12 maart werden reeds de Ensors voor Belofte van het Jaar, Beste Coproductie, Beste Franstalige Belgische Film en de Box Office Award uitgereikt.

Video