Dit zijn de juryleden voor de Ensor Beste Kortfilm 2022

Maandag 3 januari worden de genomineerden van De Ensors 2022 bekendgemaakt. In 22 categorieën stemden de leden van de Ensor Academie op hun favoriete producties, behalve in één categorie: Beste Kortfilm. Over het lot van die Ensor-nominaties beslist namelijk een vierkoppige jury, elk met een eigen achtergrond in de Vlaamse kortfilmwereld. Uit de longlist zullen zij vijf genomineerden kiezen, waarvan minstens één fictie-, één documentaire- en één animatiefilm. Maak kennis met de juryleden!

  • Michiel Dhont

Michiel Dhont studeerde in 2017 af aan het KASK binnen de opleiding Regie. Met zijn afstudeerfilm ‘Poor Kids’ ontving hij in 2018 de Ensor voor Beste Kortfilm. Na het succes van 'Poor Kids volgde al snel zijn tweede kortfilm ‘Holiday’. Nu slaat hij de productionele weg in met ‘Close’, de nieuwe film van zijn broer Lukas Dhont.

  • Joy Maurits

Joy Maurits is een Nederlandse filmregisseur woonachtig en werkzaam in Brussel. In 2019 behaalde ze haar Masterdiploma aan Luca School of Arts – Audiovisuele Kunsten met haar korte documentaire ‘hier.’. Met deze film won ze op Film Fest Gent de juryprijs voor beste Belgische kortfilm en werd ze genomineerd voor een Ensor voor Beste Belgische Kortfilm. Momenteel werkt ze samen met Thomas Verijke als regisseursduo aan een nieuwe documentaire die als kern interesses behelst tussen mens, landschap en kijken/bekeken worden.

  • Imge Özbilge and Sine Özbilge

Het regisseursduo Imge Özbilge en Sine Özbilge werken samen als elkaars evenbeeld. Ze experimenteren met animatie als medium, het 16:9 beeldformaat, mixed media en digitale installatiekunst, en houden van het spelen met verschillende connotaties en stijlen. Tijdens het schrijven focust Sine op de psyche en het onderbewuste, terwijl Imge reflecteert over het surrealisme in onze maatschappij. Het duo werkte eerder al samen aan de gelauwerde kortfilms '#21xoxo' en 'Mosaic' en werken momenteel aan de nieuwe kortfilm 'The Curator'.

Hun selectie zal samen met de andere categorieën worden bekendgemaakt op maandag 3 januari.