Ensor Academie

De Ensors vieren jaarlijks het talent van de Vlaamse audiovisuele sector. De Ensor Academie, verenigd door de Vlaamse filmprofessionals, wordt ondersteund door volgende gildes: V.O.F.T.P., De Unie van Regisseurs, De Scenaristengilde, De Acteursgilde, S.B.C., Montage.be, Flanders Doc en de Belgian Screen Composers Guild.

Ben je reeds lid?

Ben je al lid van de Ensor Academie? Dan hoef je dit jaar niet opnieuw in te schrijven. Meld je in dat geval dan gemakkelijk aan. Het volgende Gala van De Ensors zal plaatsvinden op zaterdag 12 maart 2022 in het Kursaal Oostende.

Wil je lid worden van de Ensor Academie?

Voor wie?

  • Iedereen die recentelijk actief was binnen onze audiovisuele sector, kan lid worden van deze Academie.
  • Dat geldt ook voor de niet-artistieke medewerkers van Vlaamse productiehuizen. Zij moeten zich wel inschrijven met het e-mailadres van het bedrijf waar ze bij werken.
  • Ook vaste personeelsleden van filmfestivals die een subsidie krijgen van het VAF, kunnen lid worden. Zij schrijven op dezelfde manier in onder het e-mailadres van hun festival.

Ieder lid registreert zich en geeft aan van welke van bovenstaande audiovisuele organisaties die lid is. Indien je geen lid bent van bovenstaande organisaties, moet je een IMDb-profiel hebben dat blijk geeft van de actieve professionele medewerking aan een film of televisieserie. De raad van bestuur van vzw De Ensors neemt de eindbeslissing of een kandidaat wel of niet aanvaard wordt in de Ensor Academie.

Met ingang van 1 januari 2021 moet een lid minstens één maal in de drie jaar stemmen; zo niet verliest het lid zijn lidmaatschap.

Als lid van de Ensor Academie geniet je van de de volgende voordelen:

  • Je wordt gratis lid van een vereniging voor en door de Vlaamse audiovisuele sector waarin alle creatieve en technische takken van de filmindustrie vertegenwoordigd zijn. 
  • Kans om te stemmen in elke categorie.
  • Je krijgt toegang tot het interne screeningplatform om alle producties die in aanmerking komen te bekijken.

De Ensors worden ook in de toekomst traditiegetrouw uitgereikt op de slotdag van Filmfestival Oostende. Het volgende Gala van De Ensors zal plaatsvinden op zaterdag 29 januari 2022 in het Kursaal Oostende.