Adil & Bilall ontvangen Ensor Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak

Geen Filmfestival Oostende in januari, maar wel het Gala van de Ensors op 23 januari. Van 18 tot en met 22 januari worden er bovendien al enkele Ensors uitgereikt tijdens de dagelijkse talkshow Cinema Canvas op Canvas via VRT NU. De eerste Ensor in de rij is de Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak, die zonder dichte concurrentie naar het olijke regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah gaat.

In een moeilijk jaar voor de filmindustrie vallen er toch enkele lichtpuntjes te noteren, of in het geval van het Antwerpse regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah twee flitsende vuurtorens. Hun Hollywooddebuut Bad Boys For Life werd in 2020 tweede in de box office wereldwijd. Met RebelMs. Marvel & Beverly Hills Cop 4 hebben ze meteen tal van internationale projecten op stapel. Geen grote verrassing dat dit jaar de Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak naar Adil & Bilall gaat. 

Van 18 t.e.m. 22 januari (dagelijks vanaf 18u00) kan u via VRT NU kijken naar een aflevering van Cinema Canvas. Hierin gaat Michaël Pas in gesprek met boeiende gasten uit de film- en tv-wereld. Vandaag ontvangt hij Koen De Bouw (master van Filmfestival Oostende), Jessica Woodworth (regisseur van o.a. The Barefoot Emperor) en Angelo Tijssens (Scenarist van o.a. Girl) in de studio. Op vrijdag 23 januari om 22u10 wordt het Gala van de Ensors uitgezonden op Canvas.

Video