Jonge regisseur Anthony Nti wint Ensor voor Belofte van het Jaar - presented by BNP Paribas Fortis

De 28-jarige Anthony Nti heeft de Ensor voor Belofte van het Jaar gewonnen. De regisseur met Ghanese roots studeerde in 2019 af aan het RITCS met zijn kortfilm Da Yie. Afgelopen jaar mocht hij met deze afstudeerfilm heel wat binnen- en buitenlandse filmprijzen in ontvangst nemen. De kortfilm staat bovendien op de longlist van de Oscars.

In 2019 won Anthony de publieksprijs op Film Fest Gent en de prijs voor de beste Vlaamse kortfilm op het filmfestival Leuven Kort. De eerste internationale bekroning voor Da Yie verzilverde hij in februari 2020 met de Grand Prix op het prestigieuze filmfestival van Clermont FerrandVanaf dan is het succes parcours voor de jonge regisseur haast niet meer te stoppen. 

Naast een nominatie voor de BAFTA Student Awards, werd hij ook genomineerd voor een Studenten Oscar. Er zijn maar drie Belgen die hem dat voor deden, waaronder regisseur Wouter Bouvijn, bekend van de televisieserie De Twaalf. Tussendoor regisseert Anthony ook muziekvideo’s (o.a. van TheColorGrey) en reclamespots (o.a. Walibi en De Ideale Wereld). 

Momenteel schrijft Nti aan zijn eerste langspeelfilm in coproductie met Caviar. Hij werkte ook mee aan de miniserie De Shaq die volgende week op Eén te zien is. Duidelijk dus, van deze jonge man hebben we het laatste nog niet gezien!

Video