Box Office Award voor vierde F.C. De Kampioenen film: Viva Boma!

F.C. De Kampioenen: Viva Boma!, geregisseerd door Jan Verheyen, wint de Box Office Award 2021 in dit atypisch jaar voor de cinema-industrie. De vierde langspeelfilm gebaseerd op de populaire televisieserie F.C. De Kampioenen ging op 10 december 2019 in première. Dankzij het extra lange Ensor jaar (september 2019 - december 2020) kon de film de corona-pandemie nog even ontlopen. Schijnbaar dus een pyrrusoverwinning, maar niets is minder waar. Runner-ups Nachtwacht: Het Duistere Hart en Bigfoot Family volgden op kousenvoeten.

F.C. De Kampioenen: Viva Boma! volgt Niet Schieten van Stijn Coninx op, die vorig jaar de Box Office Award ontving. De vierde Kampioenenfilm werd gerealiseerd in samenwerking met de Aalsterse carnavalsvereniging AKV De Lodderoeigen. Zij mochten in overleg met het productieteam van Verheyen de kostuums en attributen mee ontwerpen. Viva Boma! is de laatste productie met Johny Voners, beter bekend als Xavier Waterslaeghers, die enkele maanden na de première overleed. 

Regisseur Jan Verheyen werd door Michaël Pas verrast met de Ensor toen hij te gast was in de Cinema Canvas studio. Zijn laatste film Red Sandra, die hij samen met zijn vrouw Lien Willaert realiseerde, zal later dit najaar tijdens één van de FFO Nights in première gaan.

Video